Inainte de a incepe instalarea aparatului de aer conditionat, asigurati-va ca aveti o priza electrica in apropiere. Este posibil sa fie nevoie sa gasiti un intrerupator pentru a opri curentul electric inainte de a taia firele.

Dupa ce gasiti intrerupatorul, trasati conturul prin perete, folosind cel mai mic numar posibil de stalpi. Folositi un nivel pentru a va asigura ca ghidajul este la nivel, apoi faceti o gaura cu aproximativ 5 cm mai mare decat prima. Acesta va fi cadrul de sustinere pentru aparatul de aer conditionat.

Daca lucrati la o fereastra de aer conditionat, puteti, de asemenea, sa adaugati o captuseala de fereastra.

Aceste aparate de aer conditionat de fereastra au, de obicei, panouri acordeon care pot fi deschise sau inchise. Puteti atasa aceste panouri cu ajutorul unor suruburi. Dupa ce ati agatat panourile laterale, va trebui sa le atasati la fereastra cu suruburi.

Este posibil sa doriti sa adaugati izolatie din spuma la fetele de jos si de sus ale ferestrei pentru a va asigura ca acestea raman sigure.

Inainte de a angaja un instalator, asigurati-va ca aveti un buget. Desi este intotdeauna cel mai bine sa apelati la un profesionist pentru a va instala aparatul de aer conditionat, puteti incerca, de asemenea, sa il instalati singur.

Exista multi pasi diferiti implicati in acest proces. Cel mai bine este sa gasiti un instalator local, daca este posibil. Asigurati-va ca comparati ofertele si preturile pentru a va asigura ca veti obtine cel mai bun raport calitate-pret pentru banii dvs.

La urma urmei, aparatul de aer conditionat este una dintre cele mai importante investitii pe care le veti face in casa dvs.

Inainte de a instala aparatul de aer conditionat, asigurati-va ca incaperea este umbrita. Acest lucru este esential pentru eficienta si confort. De asemenea, trebuie sa va asigurati ca fluxul de aer din jurul aparatului de aer conditionat nu este obstructionat.

Asigurati-va ca exista un spatiu liber de cel putin 20 de centimetri pentru a impiedica mobila sa obstructioneze fluxul de aer. De asemenea, asigurati-va ca ati indepartat toate ecranele de la ferestre si ca ati curatat cadrul si pervazul ferestrei inainte de a incepe.

Nu uitati sa marcati centrul pervazului unde veti amplasa aparatul de aer conditionat.

In continuare, pregatiti fereastra. Daca instalati un aparat de aer conditionat de fereastra, asigurati-va ca ati indepartat ferestrele de furtuna care ar putea bloca fluxul de aer. Apoi, fixati panourile laterale cu suruburi.

Daca instalati un aparat de aer conditionat de fereastra, poate doriti sa profitati de suporturile de sustinere pentru a transfera greutatea de pe fereastra. Dupa aceasta, aparatul de aer conditionat ar trebui sa fie instalat in doua ore.

Daca nu aveti timp sa o faceti singur, asigurati-va ca angajati pe cineva care stie cum sa faca aceasta treaba.

Exista o serie de tipuri diferite de aparate de aer conditionat si de instalare a acestora. Tipul pe care il alegeti ar trebui sa depinda de locul in care intentionati sa il amplasati. In caldura din Florida, aparatele de aer conditionat cu functie dubla sunt o alegere mai buna.

Cu toate acestea, tipul de aparat de aer conditionat pe care il cumparati va avea un impact urias asupra pretului. Asigurati-va ca alegeti dimensiunea potrivita pentru camera respectiva. In cele din urma, amplasarea corecta este cruciala.