Precum pielea, parul are nevoie de protectie si ingrijire speciala pe timpul verii. Este esential sa il reparam, sa il hranim si sa il sublimam in functie de nevoile specifice si de gradul de deteriorare.

Rutina capilara de vara trebuie sa difere de cea de iarna, si acest lucru devine de o importanta cruciala inainte de vacanta. Expunerea la soare, vantul, nisipul, apa sarata a marii – toate acestea pot avea un impact negativ asupra parului. Ingrijirea acestuia in sezonul estival ar trebui sa includa si proceduri de reparatie si hranire.

Produsele potrivite pentru ingrijirea parului in vara

Pentru a preveni uscaciunea si aspectul tern al parului la inceputul toamnei, este indicat sa folosim produse adecvate precum masti, sampoane si uleiuri.

Protejarea parului inainte de expunerea la soare este la fel de importanta ca protejarea pielii cu ajutorul cremei solare. Uleiurile pentru par sunt foarte apreciate la plaja sau la piscina datorita proprietatilor lor de protectie si aplicabilitate usoara.

Alaturi de ulei, puteti folosi sampoane tratament adaptate sezonului estival si masti capilare pe baza de miere, deoarece aceasta hidrateaza fibra capilara si ofera volum si stralucire.

Remedii pentru parul deteriorat

Chiar si cu toate precautiile, parul poate fi in continuare deteriorat si uscat. Nu va ingrijorati, exista multe solutii. Cea mai buna este sa folositi un sampon regenerant in locul celui obisnuit, pentru a permite hidratarea in profunzime a parului.

Puteti opta pentru un sampon pe baza de ulei de argan, unt de cacao sau Aloe Vera, sau sa mizati pe produse imbogatite cu ulei de masline bio.

Sfaturi pentru parul vopsit

Parul colorat este deja fragil inainte de expunerea la soare, datorita produselor chimice folosite pentru a-i modifica culoarea. Este recomandat sa utilizati produse care pastreaza si prelungesc culoarea, ofera stralucire si protejeaza parul deteriorat de razele UV.

Acest regim poate fi completat cu produse de repigmentare adaptate culorii dorite.

Ingrijirea parului dupa expunerea la soare

Dupa intoarcerea din vacanta, parul tau poate fi uscat si deteriorat, astfel ca va avea nevoie de o alimentatie profunda cu ajutorul mastilor adecvate. Aceste masti ar trebui lasate sa actioneze aproximativ 30 de minute.

Dupa 2-3 aplicari, parul se regenereaza, devine mai puternic si mai stralucitor.

Evitati utilizarea excesiva a uscatorului de par si a placii de indreptat

In timpul verii, parul este deja expus la o multime de factori de stres precum caldura si razele UV. Prin urmare, este recomandabil sa limitati utilizarea uscatorului de par, a placii de indreptat sau a ondulatorului.

Acestea pot inrautati starea parului, facandu-l mai uscat si mai predispus la deteriorare.

Hidratarea si alimentatia adecvata

Hidratarea este esentiala nu doar pentru sanatatea generala, dar si pentru sanatatea parului. Consumul adecvat de apa poate ajuta la mentinerea hidratarii parului si la prevenirea uscaciunii acestuia.

De asemenea, o dieta echilibrata, bogata in proteine, vitamine si minerale, poate sustine sanatatea parului si poate contribui la stralucirea si forta acestuia.

Folositi palarii si sepci

Palariile si sepcile nu numai ca protejeaza pielea de razele UV, dar pot oferi si un nivel suplimentar de protectie parului.

Acestea pot ajuta la protejarea parului de expunerea directa la soare, reducand astfel posibilitatea de deteriorare si uscare.