Lucruri esentiale de facut dupa achizitia unui apartament

Lucruri esentiale de facut dupa achizitia unui apartament

De la schimbarea actelor si pana la decorarea casei, exista o lista cu activitati care te pot coplesi prin complexitatea lor. Chiar daca ai semnat contractul, este prea devreme sa deschizi sticla de sampanie.

Mai sunt inca lucruri de facut pana sa marchezi cum se cuvine inceputul acestui nou capitol din viata ta si sa locuiesti efectiv in noul tau apartament.

Mai jos iti vom expune o lista cu principalele lucruri pe care trebuie sa le faci dupa ce achizitionezi apartamentul mult visat.

Incheierea/schimbarea titularului contractelor de utilitati


Punerea la punct a contractelor cu utilitatile trebuie sa fie o prioritate pentru tine. Fireste, primele companii la care vei merge sunt furnizorii de energie, apa si gaz. Afla care sunt cele mai apropiate de locatia ta si cat de avantajoase sunt serviciile pe care le ofera.

Trebuie sa stii ca situatia este ceva mai complicata, atunci cand achizitionezi locuinta de la alt proprietar. Vei fi nevoit sa te prezinti impreuna cu acesta pentru a trece contractul de furnizare pe numele tau. In caz contrar, risti sa comiti o contraventie.

Dupa ce ai luat rezolvat utilitatile de baza, ia masuri pentru a avea acces la internet, telefonie, cablu TV sau alte servicii importante.

Incheierea asigurarii obligatorii


Alege o asigurare pentru locuinta impotriva dezastrelor naturale si a altor incidente neplacute. Nu stii niciodata ce probleme sau situatii neprevazute poti sa intampini, asa ca opteaza pentru o asigurare potrivita si ai grija de casa ta.

In cazul in care consideri ca este nevoie de protectie si pentru riscuri suplimentare, extinde polita cu extra acoperiri.

Curatarea intregii case


Daca apartamentul pe care l-ai achizitionat este nou construit, atunci este nevoie de o curatare temeinica. Totul trebuie sa fie lipsit de praf, urme de vopsea, complet lustruit si stralucitor inainte de a-ti despacheta lucrurile.

In situatia in care vorbim de un apartament vechi, ar fi indicat sa aplici un strat proaspat de vopsea pe pereti. In special, trebuie sa acorzi o atentie deosebita bucatariei si in bailor, pentru a curata obiectele sanitare, gresia si faianta, oglinzile sau geamurile.

Mobilarea apartamentului


Poate ca nu iti permiti toata mobila de la bun inceput, asa ca ia in calcul cateva piese importante pentru un minim de confort. Ai nevoie sa dormi, sa mananci, sa stai jos si sa depozitezi lucruri.

...

Citeste continuarea articolului aici: Lucruri esentiale de facut dupa achizitia unui apartament.

Alte lucruri ce ar putea sa te intereseze