Cafea boabe – Gusturi si beneficii

Cafeaua este alimentul de lux numarul unu in aceasta tara. Acest lucru este dovedit nu in ultimul rand de cifrele de consum. Cei care iubesc cafeaua, beau in medie 148 de litri de cafea boabe cu cofeina pe parcursul unui an.

Cafeaua este facuta din boabele de cafea ale plantei de cafea. Chiar daca boabele de cafea in sens botanic nu sunt boabe, ci mai degraba fructele plantei de cafea, denumirea generala boabe de cafea s-a impus in limbajul oamenilor.

Boabele de cafea sunt disponibile in numeroase tipuri si grade diferite de prajire, astfel incat, sa fie oferita cafeaua potrivita pentru fiecare gust.

Espresor cafea boabe

Boabele de cafea difera in ceea ce priveste diferitele grade de prajire. De exemplu, boabele espresso pentru espressor cafea boabe, sunt prajite mai inchis la culoare decat boabele pentru cafeaua la filtru.

Prajirea mai inchisa a boabelor de espresso se datoreaza metodei de preparare. Un espresso este preparat la un espressor cafea boabe sub presiune mare. Cand sunt preparate sub presiune, acizii naturali din boabele de cafea se dizolva mult mai repede decat metodele conventionale.

Un proces mai lung de prajire reduce aciditatea boabelor si gustul neplacut de acru al espresso poate fi stopat. Prajirea are o influenta decisiva asupra gustului cafelei preparate.

Cafea boabe Lavazza

Oricine cauta specialitati de cafea de origine italiana, va da rapid peste cafea boabe Lavazza. Compania traditionala este cel mai mare producator de cafea din Italia si ofera o gama larga de diferite tipuri de cafea si grade de prajire si cafea solubila.

Citeste continuarea aici: Cafea boabe – Gusturi si beneficii